Jak zrobić sałatkę z serem pleśniowym i winogronami? Najlepszy przepis

Jak zrobić sałatkę z serem pleśniowym i winogronami? Najlepszy przepis

Redakcja

2017-08-25

brak komentarzy

Gruszkę o pomidorki myjemy a rukolę płukamy. Gruszkę obieramy oraz siekamy na małe kawałki, zdrowe  przekąki  przepisy

camembert siekamy na małe cząstki. Pomidorki siekamy na pół.  Dodajemy wszystko do rukoli oraz posypujemy pestkami słonecznika. Robimy dressing.( Mieszamy  oliwę z musztardą, miodem, octem oraz ziołami) oraz polewamy nim surówkę. Podajemy z grzankami albo ciemnym pieczywem. substancje Muszę Wam się przyznać – mam znaczne wyrzuty sumienia! Pisząc dla Was o studenckim jadłospisie szczególnie pobieżnie potraktowałam sałatki. bezwiednie przygotowanie ich uznałam za coś oczywistego.  No cóż, mój błąd! Przecież nie zawsze mamy konkretny pomysł, czasem wręcz nie chce nam się pomyśleć już nie wspominając o tym, że metoda „ wykonaj surówkę z tego co posiadasz w lodówce” nie zawsze się sprawdza. Dlatego właśnie oficjalnie przyznaję się do błędu. Zgłaszam żal za moje czyny oraz natychmiast się poprawiam! Umówmy się, poniższe przepisy to nie okazują się jakieś szczyty kuchenne. Zresztą pisze je do Was dziewczyna, której dodatkowo kilka lat temu zupełnie wyparowała woda. Z czajnika. nowoczesnego czajnika. również no … moje rozgarnięcie w czasach gimnazjalnych pozostawmy bez komentarza. (Plus bywa taki, że zdobyłam wtedy mistrzostwo w szorowaniu czajników). Zresztą wszystkie przepisy, które będziecie ode mnie dostawać będą szczególnie proste. Jeżeli więc Sałatka z serem pleśniowym i winogronami szukasz przepisów prostych, szybkich, niedrogich, pysznych a przede wszystkim prawidłowych taki wpis bywa jak w szczególności dla Ciebie! Zapraszam! szybkie  i  zdrowe  przekąskiUgotuj brokuł, jajka ugotuj na twardo. podziel pomidora na ćwiartki. Przygotuj sos: jogurt naturalny wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym poprzez praskę, dodaj pieprz. Jajka również siekamy w ćwiartki. Wymieszaj wszystkie artykuły oraz pozwól sobie na brokułową radość! ( Psst! Z całego brokuła wyjdzie Wam wielka porcja! Jeżeli to nazbyt dużo wykorzystaj połowę, a drugą część przeznacz na kotlety brokułowe! Przepis na nie znajdziesz we wpisie o studenckim jadłospisie!) No cóż moje drogie, analizuję że najdzie Was ochotą na pyszną, zdrową surówkę! Mam nadzieję, że moje opcję będą dla

Was przydatne. dość bywa zależna mi na tym, byście napisały kilka słów od siebie:

czy przepisy się sprawdzają oraz czy chcecie ich więcej! Jeżeli mam być szczera – posty kuchenne okazują się dla mnie najtrudniejsze oraz uwierzcie, potrzebujemy ogromnej motywacji żeby je zakończyć! Dlatego proszę, piszcie czy ich potrzebujecie. Tym razem to Wy mnie zmotywujcie. praktycznie jedną z znaczniejszych zalet sałatek bywa krótki moment potrzebny na ich przygotowanie. Dziś mimo wszystko mam dla Was przepis na surówkę, przy której z pewnością spędzicie trochę okresu. Gwarantuję mimo wszystko że prawidłowo. alt2 Kilku jej składników będzie musieli trochę poszukać, ponieważ nie w każdym kolejnym kolejnym sklepie znajdziecie wędzoną paprykę i sos worcester ale kiedy już je nabędziecie przydadzą się Wam one do kolejnych ciekawych potraw. 1. Przypraw drobiu papryką wędzoną, solą pieprzem i obtocz w mące kukurydzianej z dowolnej strony. 2. Usmaż biustu na patelni spryskanej sporą zawartością oliwy bezkalorycznej. Smaż ok 4 minut z dowolnej strony. 3. Wyciśnij sok z limonki, dodaj całą resztę składników sosu poprzednio siekając kolendrę i ścierając parmezan na tarce. Całość zblenduj mikserem i pozostaw do chłodziarki. 4. Umyj sałatkę i posiekaj nożem ceramicznym na większe kawałki. 5. Pomidorki przekrój na połówki a drobiu (po ostygnięciu) w plastry jak na fotografii. 6. podziel bagietkę, zgrilluj na suchej patelni i przetrzyj nowiutko przekrojonym ząbkiem czosnku. 7. propozycja podania widoczna na fotografii. O ile klasyczna włoska pizza zawsze świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe w rodzinnym gronie, za którym co więcej przepadać będą dzieciaki, to podejmując gości, organizując urodziny/imieniny, czy choćby zapraszając znajomych na wspólne oglądanie meczu, trzeba przygotować atrakcyjne przekąski, po które każdy powinno ochoczo sięgać przy owej okazji.      jak  zrobić  przekąski             Jednym z prostych, a alt3 przy okazji zawsze cieszących się powodzeniem (uwierzcie!;) pomysłów na sycącą przegryzkę okazują się pizzerinki- których przygotowanie niewiele odróżnia się od pieczenia tradycyjnej pizzy- inna okazuje się wyłącznie końcowa postać podania, a danie okazuje się od razu poszatkowane na nieskomplikowane w konsumpcji porcje:) WERSJA SKRÓCONA PRZEPISU DLA POTRAFIĄCYCH upiec TRADYCYJNĄ PIZZĘ: Wykonujemy wszystko identycznie jak przy robieniu zwykłej pizzy- rozwałkowując jedynie ciasto w kwadrat, nastepnie po dodaniu sosu i farszu zwijamy je w podłużną roladkę, którą nastepnie dzielimy w poprzek za

pomocą ostrego noża na 12-14 równych partii odległości ok. 2cm każda, nastepnie układamy wszystkie na blachę i pieczemy 20-25

minut w 200 stopniach do wyrośnięcia i zarumienienia. kupione:) Dla chcących sobie oznajmić przebieg robienia pizzy krok po kroku- poniżej wersja pełna: MINI PIZZERINKI- WYKONANIE: Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę- wg klasycznego i prostego przepisu. Ciasto na pizzę- artykuły: -500g mąki pszennej typ 650 -szklanka przegotowanej, letniej wody -pół kostki świeżych drożdży (50g) - pół łyżeczki cukru, odrobina soli - dwie łyżki stołowe oliwy extra virgine Ciasto na pizzę- wykonanie: - drożdże rozpuszczamy w szklance wody, dokładnie mieszając. - dodajemy pół łyżeczki cukru i szczyptę soli. - na stolnicę wysypujemy 500g mąki, po czym stopniowo dodajemy wodę ze szklanki, intensywnie    zagniatając alt4 ciasto -dodajemy 2 łyżki oliwy extra virgine, wyrabiamy ciasto do gładkiej i elastycznej konsystencji. W razie wymogi dodajemy jeszcze odrobinę wody gdy okazuje się za bardzo suche- albo podsypujemy mąką jeśli okazuje się za bardzo     mokre. -przekładamy ciasto do głębokiego talerza wysmarowanej poprzednio oliwą, przykrywamy folią albo ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut. -po tym czasie rozwałkowujemy do grubości ok. 2-3 mm. UWAGA- ROZWAŁKOWUJEMY               CIASTO W KWADRAT, NIE KOŁO! obecnie pora na samoczynnie wykonanie pizzerinek: 1. Ciasto smarujemy sosem, np. wykonanym z ketchupu, koncentratu pomidorowego, odrobiny wody i przypraw, w szczególności bazylii i oregano. 2. Na cieście układamy farsz i dodatki wg własnych upodobań- np. podsmażone pieczarki, cebulę, szynkę czy salami (prawidłowo posiekane) itp, posypujemy wszystko tartym żółtym serem. 3. zaczynając od krawędzi, zawijamy ciasto razem z farszem w podłużną roladkę. 4. siekamy tak utworzony podłużny wałek w poprzek na 12- 14 równych partii, odległości ok. 2cm każda (ostrym nożem, maczając go w zimnej wodzie) 5. układamy powstałe pizzerinki płasko na blaszce wyściółanej papierem do pieczenia 6. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach (góra- dół) poprzez ok. 20-25 minut, aż wyrosną i ładnie się zarumienią. SMACZNEGO!


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness