Przepis na pyszną sałatkę ze szpinakiem, pomarańczą i migdałami

Przepis na pyszną sałatkę ze szpinakiem, pomarańczą i migdałami

Redakcja

2017-08-11

brak komentarzy

  Sałatka szpinakowa z migdałami i pomarańcząjak  zrobić  surówkę

- sposób przyrządzenia Szpinak przepłukać, osuszyć i ułożyć na talerzu. Jedną pomarańczę obrać ze skórki i białej błonki później pokroić w kosteczkę. Przygotowaną pomarańczę dołożyć  do szpinaku. Później dodać migdały, żurawinę i pokrojony w paczuszkę ser feta. ej rzepakowy 1 ząbek czosnku produkty na danie – Sałatka szpinakowa z migdałami oraz pomarańczą: 1 garść szpinaku 2 pomarańcze 15 dag białego sera rodzaju feta 4 łyżki migdałów np. Bakalland 1 łyżka żurawiny np. Bakalland olej rzepakowy 1 ząbek czosnku Sól morska- MŁYNEK pieprz kolorowy ziarnisty Przygotowanie: Szpinak przepłukać, osuszyć oraz ułożyć na talerzu. Jedną pomarańczę obrać ze skórki oraz białej błonki, oraz pokroić w kosteczkę. Pokrojoną pomarańczę dodać do szpinaku. Dodać migdały, żurawinę oraz pokrojony w paczuszkę ser Sałatka ze szpinakiem, pomarańczą i migdałami feta. Sos: Z drugiej pomarańczy wycisnąć sok, łącząc go z olejem rzepakowym. Posolić oraz dodać wyciśnięty czosnek.  Wszystkie substancje sosu wymieszać. Sosem polać surówkę oraz doprawić pieprzem. Smacznego! Jak prezentują się migdały wie każdy z nas. Każdy zna ich smak, więc smak najpotężniejszego słodkości przygotowywanego z migdałów – marcepanu. Znane wszystkim podłużne oraz twarde migdały bardziej kojarzą się nam z orzechami, a fakt jest taka, że przynależą do gatunku drzew z rodziny różowatych, do którego zaliczamy też brzoskwinie, czeremchę, czereśnię, morelę, wiśnię, śliwę oraz okazują się jadalnymi pestkami. Młode oraz zielone owoce migdałowca nadają się wprost do jedzenia, zaś po opadnięciu wyłuskane pestki owoców noszą handlową nazwę migdałów. Poza tym, że migdały konsumuje się jako bakalie, dodatkowo wytwarza się z nich szczególnie ceniony w kosmetologii olejek.

Ma on zastosowanie alt2 w mleczkach oraz kremach, zmniejszając oraz „uspokajając” wrażliwą skórę.pomysł  na  surówkę

  Migdały opłaca się dodatkowo włączyć do codziennej leczeniu odchudzającej ze względu na wysoką zawartość wapnia oraz fosforu, a więc głównego budulca zębów oraz kości. Zbawienny wpływ migdałów docenią także osoby często znajdujące się pod oddziaływaniem nerwów, przemęczone, pracujące ruchowo, bowiem migdały to dodatkowo źródło magnezu, który polecany jest właśnie w tych stanach. W migdałach odszukamy także cynk wzmacniający paznokcie oraz skórę oraz potas, który odpowiada za prawidłową pracę serca, usuwanie składników przemiany materii oraz zaopatrywanie mózgu w tlen. Zapewniają organizmowi dostawę witaminy E, która jest bezpiecznym przeciwutleniaczem. Regularne spożywanie witaminy E, nie jedynie obniża ryzyko licznych problemy, ale także ochrania skórę przed pojawieniem się przedwczesnych zmarszczek, gdyż wzmacnia żyły oraz tętnice. Migdały to alt3 idealna oraz zdrowa przekąska do chrupania pomiędzy posiłkami ale też świetny do tego do bardziej zaawansowanych potraw. Garść migdałów da się dodać do jogurtu oraz musli, zyskując pożywne śniadanie lub przyrządzić z nich smaczną surówkę, a na koniec wykorzystać je w postaci poszatkowanyh migdałów przy deserze. Inspiracji, jak wykorzystać migdały w domu, możemy znaleźć szczególnie mnóstwo, a powodu ich prozdrowotnych właściwości, opłaca się to robić jak najchętniej. Poniżej podajemy przepis na szybką oraz zdrową surówkę: Pomarańczowa sałatka z migdałami     1 garść rześkiego szpinaku     2 obrane pomarańcze     4 łyżki migdałów (np. Bakalland)  

   5-6 krewetek     olej rzepakowy     1 ząbek czosnku

    Sól morska oraz pieprz kolorowy do smaku Szpinak myjemy, subtelnie osuszamy papierowym ręcznikiem oraz układamy na talerzach. Jedną pomarańczę obieramy z skórki oraz białej alt4 błonki, siekamy w paczuszkę oraz dodajemy do szpinaku. Krewetki podsmażamy na patelni oraz układamy na liściach szpinaku. Całość posypujemy migdałami. Z drugiej pomarańczy wyciskamy sok łączymy z świetnej jakości olejem rzepakowym, solimy oraz dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy oraz polewamy surówkę sosem. Doprawiamy pieprzem do smaku. Lato nie okazuje się najlepszą pora na objadanie się (o ile taka pora w ogóle istnieje!). Niebawem wyruszymy na podbój plaż dlatego opłacalne jest zawalczyć o idealną sylwetkę do samego zakończenia. Mamy dla Was przepis na lekką, pyszną oraz pomysłową surówkę, która na pewno nie pójdzie w boczki! Szpinak przepłukać, osuszyć oraz ułożyć na talerzu. Jedną pomarańczę obrać ze skórki oraz białej błonki, oraz pokroić w kosteczkę. Pokrojoną pomarańczę dodać do szpinaku. Dodać migdały, żurawinę oraz pokrojony w paczuszkę ser fetaprzepis  na  surówkę.  


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness