Tarta z jabłkami fit - przepis na każdą okazję!

Tarta z jabłkami fit - przepis na każdą okazję!

Redakcja

2017-08-01

brak komentarzy

Tarta z jabłkami (dietetyczna) - substancje Ciasto: 200 g mąki razowej typ 2000 2 żółtka 50 g otrąb owsianych 100 ml oleju sezamowego albo orzechowego 2 łyżki brązowego cukru 4 łyżki zimnej płynu szczypta soli Nadzienie: cztery jabłka (odmiana dowolna, najrozsądniej lekko kwaskowe) 600 g (3 opakowania) serka takie jak cottage cheese sok z połowy cytryny 1 jajko niewielka łyżka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej garść rodzynek albo żurawiny paczka chipsów Crispy Natural chrupiące plastry Jabłka Tarta z jabłkami (dietetyczna) - sposób zrobienia Wszystkie substancje ciasta zagnieć, aż połączą się wszystkie Dietetyczny przepis na tartę z jabłkami substancje. następnie pełnoziarnista  tarta  z  jabłkamiwyłóż je do okrągłej kondycji do tarty.

Ciasto piecz przez 15 minut w rozgrzanym do 200ºC piekarniku

. W tym czasie obierz jabłka i podziel je w paczuszkę albo piórka. Przełóż do głębokiego talerza. Wsyp cynamon, gałkę muszkatołową, dodaj sok z cytryny, rodzynki albo żurawinę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gdy ciasto musi już kupione, wyłóż na nie przygotowaną masę i zapiecz całość dietetyczny  jabłecznik  przez około 15-20 minut. w temperaturze 170ºC. Po wyjęciu z piekarnika, zaraz przed podaniem, ciasto posypujemy brązowym cukrem (do alt2 smaku). Na wierzch możemy ułożyć plastry ususzonego jabłka (np. Crispy Natural chrupiące plastry Jabłka). Przygotowanie:Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody i połączyć ciasto. następnie uformować z ciasta kulę i  ułożyć na 30 minut do lodówki. W tym czasie przyg  

Czy mogłoby u mnie zabraknąć szarlotki?

Biorąc pod uwagę nazwę mojego bloga... NIE! Mało kto nie lubi łączenia jabłek i cynamonu. Jako, że ja nie mogę jeść surowych jabłek, mogę się ratować tylko prażonymi albo też pieczonymi, całkiem świetnie się składa, ze względu na to że jabłka alt3 z cynamonem ubóstwiam w dowolnej postaci. Tarta okazuje się banalna w zrobieniu i świetnie smakuje na ciepło.    

  substancje: 

(postać o średnicy 28 cm)  Na ciasto: - 300 g mąki pełnoziarnistej - 60 g masła  - 150 g gęstego jogurtu ekologicznego - 50 cukru trzcinowego (da się zastąpić innym słodzikiem)  - 2 żółtka   Wypełnienie: - 5 średnich jabłek - cynamon  - cukier trzcinowy (dawka wedle upodobań)     Wszystkie produkty na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy do uzyskania konsystencji elastycznej kuli, którą potem owijamy folią albo reklamówką foliową i wkładamy alt4 do lodówki na pół godziny. 

Po upływie chwili, 2/3

ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nim naszą formę (polecam wyłożyć ją wcześniej papierem, żeby nic się nie przyklejało). Ciasto przekuwamy widelcem i pieczemy mniej więcej 10 minut w 180 stopniach.  W międzyczasie obieramy jabłka i pozbawiamy gniazd nasiennych i siekamy w drobną paczuszkę. Wrzucamy do głębokiego talerza, wsypujemy cynamon i cukier.  wyjmujemy podpieczony spód i wykładamy go jabłkami. Resztę ciasta rozwałkowujemy i kładziemyjak  zrobić  fit  tartę na wierzch, łącząc z podpieczonym ciastem.  Całość pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut.


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness